HOOIKOORTS? MEDICAL TAPING kan OPLOSSING bieden!

Hooikoorts behandelen zonder medicatie?

Hooikoorts is een allergische reactie op de pollen van struiken, grassen en bomen. Wanneer de wind deze pollen verspreid, reageert het afweersysteem meteen en kunnen hooikoorstpatienten last krijgen van niesbuien, rode/jeukende ogen en een verstopte neus. Er is sprake van een soort overreactie van het afweersysteem, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren. 

 

 

Hoe kan  Medical Taping bij hooikoorts werken?

Er is nog veel onduidelijkheid over de werking van de tape. Het idee achter de werking is dat, door beïnvloeding van de huid, segmentale relaties (via het zenuwstelsel) reflexmatig geprikkeld worden. Op deze manier worden (allergische of overdreven hevige) reacties geremd. 

Het meest ideaal is om de tape vóór het hooikoortsseizoen aan te brengen. Wanneer er al klachten zijn, kan de tape ook worden aangebracht tijdens de klachten periode. Na het aanbrengen kan de tape een aantal dagen tot een week gedragen worden.

Een herhaling van het aanbrengen van tape vergroot een positieve werking. 

 

 

Moet ik de hele lente/zomer met tape lopen?

De tape wordt in principe drie keer aangebracht en blijft beide keren drie tot vijf dagen op de huid zitten. Je loopt gedurende een periode van drie weken met tape op je rug. 

 

 

Tegen welke klachten helpt de tape?

  • Niesbuien
  • Jeukend gehemelte
  • Tranende, branderige ogen
  • Benauwdheid
  • etc.

 

Zit er medicatie in de tape?

Nee, de tape die gebruikt wordt bevat geen medicatie. Het is dezelfde elastische tape die ook veel gebruikt wordt bij spierklachten of sportblessures. Het is de speciale manier van aanbrengen waardoor de tape effect heeft, 

 

 

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een tape traject (drie keer) zijn €40,-

 

 

Wilt u Medical Taping?

Heeft u een vraag of opmerking? Wilt u meer weten over onze aanpak? U kunt ons vrijblijvend een mailtje sturen op info@brofitpersonaltraining.nl of ga naar contact.